Blog

Thuisin Van der Woude hitteplan: eerste hulp bij hitte!

Thuisin Van der Woude hitteplan: eerste hulp bij hitte!

3 aug 2018

Iedereen heeft het erover: de extreme hitte van de afgelopen weken houdt ons overdag, maar vooral ook ‘s nachts bezig. De temperaturen in huis lopen zodanig op dat de slaap maar moeilijk te vatten is. Wat moet je doen? Ramen en deuren open of juist niet? Tijd voor het Thuisin Van der Woude hitteplan!

Overdag alles dicht
Om de hitte zoveel mogelijk uit huis te weren is het verstandig om overdag ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten en verduisterd te houden. Rolluiken zijn daarvoor een ideale oplossing, maar heb je die niet dan is zonwering van binnenuit ook een prima optie. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende (rol) gordijnen met een witte of reflecterende achterkant, of verduisterende Duettes die helemaal geen licht doorlaten: het zonlicht wordt teruggekaatst zodat de warmte je huis veel minder snel in kan en het veel langer koel blijft.
Daarbij zorgen de kokertjes met stilstaande lucht in de Duettes zorgen voor isolatie in de zomer tegen de warmte en in de winter tegen de kou.

‘s Avonds alles open
Als de zon onder is gegaan is het verstandig om alles open te zetten om je woning goed door te luchten. Als je geluk hebt zorgt een briesje voor aangename verkoeling in huis. Nadeel is natuurlijk wel dat ook muggen en ander ongedierte hun kans schoon zien en naar binnen glippen. Een goede hor is dan de oplossing!  Onze kwaliteitsmerken Luxaflex en Unilux worden op maat geleverd, ingemeten en vakkundig gemonteerd. Perfecte afsluiting zodat er geen ongedierte meer je huis in komt.

Wil je advies over het verkoelen van je woning in de zomer? Onze vakkundige medewerkers helpen je graag! Wij wensen je een aangename, zorgeloze zomer toe!

Terug naar het blogoverzicht