Blog

Najaarstrends: van luxe en glans tot kleurrijk en urban jungle!

Najaarstrends: van luxe en glans tot kleurrijk en urban jungle!

10 okt 2017

Nu het buiten weer vroeger donker is en we meer binnen vertoeven is het heerlijk om het interieur een nieuwe boost te geven. interieurstylist Yvette zet de laatste trends voor u op een rij.

De crisis lijkt voorbij, dit is terug te zien in de rijkere stoffen en materialen.
Mooie glans of velours gordijnen en dan het liefst gevoerd, met een molton, verduistering of glans stof.
Net wat de ruimte aan functie of uitstraling nodig heeft.
Een gordijn met bijv een molton voering hangt royaal en geeft een luxe uitstraling maar het doet ook wat met de akoestiek in uw woning.

De groen en blauw tinten blijven ook dit jaar nog veel te zien maar nu gecombineerd met de warme tinten.
Denk hierbij aan rose, paars (bijv heartwood flexa kleur van 2018) oker, brique en oranje rood tinten.

Het gebruik van prints en patronen zie je veel terug in behang. Denk hierbij aan onze meesters uit het Rijksmuseum, behang met grote bloempatronen en veel kleur.
Prachtig om te combineren met een donker blauwe wand en goudaccenten. Ook behang van natuurlijk kurk bedrukt met metallic goud, zilver, koper en inkt.
Helemaal terug van weggeweest maar nu in een chic jasje. Bij ons in de winkel kunt u onder het genot van een kop koffie of thee heerlijk onze collectie komen bekijken.
Er is voor ieder wat wils.

Ook staal wordt veel toegepast, een ruimte met een stalen deur geeft een ruimte lucht, licht en veel sfeer. Je creëert zo toch meerdere aparte ruimtes maar houdt de optimale lichtinval en doorzicht. Vraag gerust naar de mogelijkheden en kom de voorbeelden bekijken bij ons in de winkel.
Ook zie je staal veel terug in onderstellen van tafels, kasten en wanddecoratie.

Planten in het interieur is een must en hiervoor geldt absoluut niet less is more. Groepeer verschillende planten bij elkaar van verschillende hoogtes en creëer je eigen "urban jungle." Planten zorgen tevens voor een goed binnen klimaat.

Op zoek naar een nieuwe vloer?
Er is van alles mogelijk, mooie authentieke houten vloeren in verschillende kleuren en uitvoeringen. Praktische vloeren zoals pvc of vinyl in zowel hout, beton of natuursteen look. In de hout en pvc collectie zijn de traditionele visgraad en Hongaarse punt veel te zien. We hebben in onze winkel voorbeeldstalen van alle vloeren.

Wilt u inspiratie op doen of advies? Kom gezellig naar onze mooie winkel en kijk uw ogen uit.
Mijn collega's en ik helpen u graag op weg naar uw droominterieur!

Yvette Horstik
Interieurstylist Rob Besselink en van der Woude

Terug naar het blogoverzicht